ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΓΑΛΛΙΑΣ

ΑΛΣΑΤΙΑ – ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ – ΠΑΡΙΣΙ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ – ΒΡΕΤΑΝΗ – ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ

14ημ.

Τιμή κατ’ άτομο  895 €

15 Ιουνίου’19

20 Ιουλίου ’19

17 Αυγούστου ‘19

21 Σεπτεμβρίου ’19

19 Οκτωβρίου ’19

1η μέρα ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝΠΛΩ

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας/Ηγουμενίτσας. Επιβίβαση στο πλοίο,τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθερο χρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου.Διανυκτέρευση εν πλω.

2η μέρα ΑΝΚΟΝΑ – ΜΙΛΑΝΟ

Άφιξη στο λιμάνι της Ανκόνα και αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίαςτο Μιλάνο. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, τηνΠιάτσα ντελ Ντουόμο, τον εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου (Ντουόμο ντι Μιλάνο)και την περίφημη Σκάλα του Μιλάνου. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

3η μέρα ΜΙΛΑΝΟ – ΛΟΥΚΕΡΝΗ – ΚΟΛΜΑΡ – ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη Λουκέρνη, μία από τις πιο τουριστικές πόλειςτης Ελβετίας με την παλιά, ξύλινη, σκεπαστή γέφυρα Κάπελμπρυκε του 14ου αιώνα.Περιπλανηθείτε στα μικρά, γραφικά, πλακόστρωτα δρομάκια με τις ζωγραφισμένεςπροσόψεις των σπιτιών, και απολαύστε καφέ ή ζεστό κρασί σε κάποια από τις στολισμένεςμε σιντριβάνια μικρές πλατείες της πόλης. Επόμενη επίσκεψη το Κολμάρ το στολίδι τηςΑλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού και φημίζεται για τα κρασιά του. Θαπεριηγηθούμε στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτιακτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναόαφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες μεενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάςπόλης, την Μικρή Βενετία μεκανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ καιεστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Αργά το απόγευμα άφιξη στο Στρασβούργο, μεταφορά και τακτοποίηση στοξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περιήγηση στο Στρασβούργο, πρωτεύουσα της περιφέρειας τηςΑλσατίας μία από τις δύο έδρες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (η άλλη είναι οι Βρυξέλλες).Εδώ εδρεύουν επίσης το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τοΣυμβούλιο της Ευρώπης. Μετάβαση στο ιστορικό κέντρο, τη «Μικρή Γαλλία», με τακανάλια, τις γέφυρες στον ποταμό Ιλ, που διαρρέει την πόλη, τα ξύλινα σπίτια και ταπαραδοσιακά αλσατικά ταβερνάκια. Επίσκεψη στον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό της ΝοτρΝταμ με το αστρονομικό ρολόι στην Πλατεία Δημοκρατίας. Επιστροφή το μεσημέρι στοξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ –ΡΕΝΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ – ΠΑΡΙΣΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Σήμερα θα κάνουμε τον περίφημο «Δρόμο της Σαμπάνιας» διασχίζοντας την διάσημη περιοχή της Καμπανίας – Αδρεννών με τους αμπελώνες της και θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε την πόλη Ρενς. Σύντομή πανοραμική περιήγηση και αναχώρηση για το Παρίσι. Άφιξη νωρίς το απόγευμα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεση σας για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση

6η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ ( ξενάγηση πόλης)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική ξενάγηση. Ακολουθώντας την ιστορική καικαλλιτεχνική εξέλιξη της πόλης, θα δούμε τα πιο σημαντικά της αξιοθέατα: το Τροκαντερό,τον Πύργο του Άιφελ, την Αψίδα του Θριάμβου, τη διάσημη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων,το Μικρό και το Μεγάλο Παλάτι, την Πλατεία Ομονοίας, την εκκλησίας της ΑγίαςΜαγδαληνής, το εντυπωσιακό κτήριο της Όπερας, το Μουσείο του Λούβρου, τη ΓαλλικήΑκαδημία, την πλατεία του Σατλέ, το Δικαστικό Μέγαρο, τη γέφυρα Ποντ Νεφ, τοΔημαρχείο, την Παναγία των Παρισίων, το περίφημο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης, τοΠάνθεον, τους πανέμορφους και με γαλλική φινέτσα κήπους του Λουξεμβούργου, τηνΕκκλησία του Αγίου Σουλπικίου, τις καλλιτεχνικές γειτονιές γύρω από το Σαιν Ζερμαίν ντεΠρε με τα διάσημα καφέ, τη Σχολή Καλών Τεχνών, την εντυπωσιακή Γέφυρα τουΑλεξάνδρου Γ ́και τέλος το περίφημο κτήριο των Απομάχων, στο παρεκκλήσι του οποίουείναι θαμμένος ο Ναπολέοντας Βοναπάρτης. Επιστροφή το μεσημέρι στο ξενοδοχείο καιαπόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΠΑΡΙΣΙ–ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ (ξενάγηση) – MOYΣΕΙΟ ΑΡΩΜΑΤΩΝ FRAGONARD-ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ (επίσκεψη)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στο Μουσείο του Λούβρου, ένα από τα τρία μεγαλύτεραμουσεία του κόσμου, όπου θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε αριστουργήματα από τηνελληνική αρχαιότητα (Αφροδίτη της Μήλου, Νίκη της Σαμοθράκης), καθώς και τμήματα τηςπινακοθήκης του Λούβρου με αναφορές στην Αναγέννηση (Τζοκόντα), τον νεοκλασικισμό(Νταβίντ) και τον ρομαντισμό (Ντελακρουά). Επόμενη επίσκεψη στο Μουσείο ΑρωμάτωνFragonard, το οποίο στεγάζεται σ’ ένα πανέμορφο κτήριο του 19ου αιώνα. Αναχώρηση γιατο προάστιο των Βερσαλλιών, πρωτεύουσα της Γαλλίας από το 1682 ως το 1789. Ταανάκτορα των Βερσαλλιών αποτελούν σήμερα Μνημείο Παγκόσμιας ΠολιτιστικήςΚληρονομιάς της UNESCO. Προαιρετική επίσκεψη στο πολυτελές βασιλικό παλάτι, στοοποίο υπογράφτηκαν πολλές από τις συνθήκες που σφράγισαν τον σύγχρονο κόσμο, καιστους υπέροχους κήπους του με τα σιντριβάνια και τα αγάλματα, εμπνευσμένα από τηνελληνική μυθολογία. Επιστροφή στο Παρίσι και απόγευμα χρόνος ελεύθερος για αγορές καιβόλτα στην πανέμορφη πόλη. Για το βράδυ η πρόταση μας είναι να διασκεδάσετε(προαιρετικά) στο περίφημο καμπαρέ του Παρισιού “ParadisLatin” Επιστροφή στοξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

8η μέρα ΠΑΡΙΣΙ ΟΝΦΛΕΡ – ΝΤΟΒΙΛ – ΤΡΟΥΒΙΛ – ΚΑΕΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη γραφική Ονφλέρ, μια τόση δα πολιτεία σανμινιατούρα του 17ου αιώνα, μέσα στα λουλούδια, όπως λέει και το όνομά της. Εδώ, οχρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει στην εποχή που οι πρώιμοι ιμπρεσιονιστές ζωγράφοιαπαθανάτιζαν το κεντρικό λιμανάκι και την αμφιθεατρικά χτισμένη πόλη. Επόμενοςσταθμός μας το δίδυμο κοσμοπολίτικο παραθαλάσσιο θέρετρο Ντοβίλ-Τρουβίλ, λίκνο τηςΜπελ Επόκ και του στιλ Αρ Νουβό.Θαυμάστε κατά μήκος της διάσημης παραλιακής ταπολυτελή κτήρια-σπίτια και ξενοδοχεία, τα αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια, ταεμπορικά μαγαζιά πολυτελείας ή δοκιμάστε την τύχη σας στο Καζίνο. Αργά το απόγευμαάφιξη στην Καέν, τη μεγαλύτερη πόλη της Κάτω Νορμανδίας, πόλη με εντυπωσιακόπολιτισμικό παρελθόν, που αποτέλεσε σημείο-κλειδί στη Μάχη της Νορμανδίας.Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΚΑΕΝ – ΣΑΙΝ ΜΑΛΟ – ΜΟΝ ΣΑΙΝ ΜΙΣΕΛ

Μετά το πρωινό, κατευθυνόμαστε στην κάστρο-πολιτεία του Σαιν Μαλό στις ακτές τηςΜάγχης, που αποτέλεσε καταφύγιο κουρσάρων και πειρατών τον 16ο αι. Μια πόλη-οχυρό,που αναστηλώθηκε εντυπωσιακά μετά τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της στον Β ́Παγκόσμιο Πόλεμο. Παραδομένοι στην αύρα του Ατλαντικού, θα περπατήσουμε εντός στηνεντός των τειχών μεσαιωνική πόλη με τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Βικεντίου και τονΠύργο στον οποίο στεγάζεται το μουσείο της πόλης. Αναχώρηση για το μεσαιωνικόαριστούργημα, το Μον Σαιν Μισέλ, ένα βραχώδες νησάκι στη μέση μιας απέραντης έκτασηςαπό κίτρινη άμμο, η οποία με την πλημμυρίδα καλύπτεται από θάλασσα. Στην κορυφή τουδεσπόζει το Αβαείο του Αγίου Μιχαήλ, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς τηςUNESCO. Το λιλιπούτειο χωριουδάκι στους πρόποδες του λόφου με τα πέτρινα σπιτάκια μετα λουλούδια, τα λιθόστρωτα δρομάκια του και τα γραφικά πανδοχεία του δίνουν τηνεντύπωση ότι μόλις άνοιξες ένα παράθυρο στον Μεσαίωνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.Διανυκτέρευση.

10η μέρα: ΚΑΕΝ – ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ – ΤΟΥΡ

Μετά το πρωινό. Αναχώρηση για την κοιλάδα του Λίγηρα, του μεγαλύτερου ποταμού τηςΓαλλίας. Σε αυτή τη μαγευτική περιοχή, που αποτέλεσε το λίκνο της αναγεννησιακής τέχνηςστη Γαλλία και την αφετηρία του αγώνα της Ιωάννας της Λορένης στο τέλος τουΕκατονταετούς πολέμου, θα επισκεφθούμε το κάστρο-φρούριο Αμπουάζ (15ος αι.),Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στο παρεκκλήσι Σαιν Ουμπέρ του οποίουείναι θαμμένος ο Λεονάρντο ντα Βίντσι. Επόμενη επίσκεψη το επιβλητικό κάστρο Σαμπόρ(16ος αι.), που φέρει και αυτό την υπογραφή του Λεονάρντο Ντα Βίντσι και έχειανακηρυχτεί επίσης Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Αναχώρηση για τηνπόλη Tουρ, στη συμβολή των ποταμών Λίγηρα και Σερ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο καιαπογευματινή περιήγηση στη μεσαιωνική πόλη, που έχει ανακηρυχτεί ΜνημείοΠαγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Διανυκτέρευση.

11η μέρα: ΤΟΥΡ – ΓΕΝΕΥΗ – ΑΝΕΜΑΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο.Αναχώρηση για την «Πρωτεύουσα της Ειρήνης» την κομψή καικοσμοπολίτικη Γενεύη, την πόλη-έδρα πολλών και μεγάλων διεθνών οργανισμών, στιςόχθες της λίμνης Λεμάν. Ανάμεσα στα αξιοθέατα που θα δούμε είναι το Μέγαρο τωνΕθνών, το Μουσείο του Ερυθρού Σταυρού, το περίφημο σιντριβάνι Τζετ ντ’ Ο, τολουλουδένιο ρολόι, το σπίτι όπου έζησε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο Καθεδρικός Ναός τουΑγίου Πέτρου και Διεθνές Μνημείο της Θρησκευτικής Μεταρρύθμισης. Τα γραφικάδρομάκια της πόλης και τα πέτρινα κτήρια σε συνδυασμό με τη μοντέρνα πόλη τωντραπεζών και των μεγάλων ασφαλιστικών οίκων θα σας εντυπωσιάσουν.Αργά τοαπόγευμα άφιξη στο Ανεμάς, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.Διανυκτέρευση.

12η μέρα ΑΝΕΜΑΣ – ΒΕΝΕΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την Βενετία η πιο ρομαντική πόλη του κόσμου,χτισμένη πάνω σε 118 μικρά νησιά, που ενώνονται με 410 περίπου γέφυρες, και έχειανακηρυχτεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Από τοΤρονκέτο, μεταφορά εξ ιδίων με βαπορέτο στην περιοχή Καστέλλο, όπου βρίσκεται ηορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων και το Βυζαντινό Ινστιτούτο.Περνώντας από γραφικές γέφυρες και στενά σοκάκια, θα δούμε το επιβλητικό Παλάτσο τωνΔόγηδων, μια φαντασμαγορία από ροζ και λευκό μάρμαρο σε βενετσιάνικο-γοτθικό στιλ,και θα καταλήξουμε στην Πλατεία του Αγίου Μάρκου, «το ωραιότερο σαλόνι τηςΕυρώπης», όπως το χαρακτήρισε ο Ναπολέοντας. Εδώ βρίσκεται ο περίφημος Καθεδρικόςτου Αγίου Μάρκου, αριστούργημα βυζαντινής αρχιτεκτονικής, με εντυπωσιακά ψηφιδωτά,το καμπαναριό του (Καμπανίλε), ο Πύργος του Ρολογιού, η Μαρκιανή Βιβλιοθήκη και τοπερίφημο Μουσείο Καρέρ. Χρόνος ελεύθερος. Αργά το βράδυ μεταφορά στο λιμάνι τηςΒενετίας όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες καιαπόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

13η μέρα: ΕΝ ΠΛΩΔιανυκτέρευση εν πλω.

14η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ  – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι τηςΗγουμενίτσας/Πάτρας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό σας. ‘Άφιξη αργά το απόγευμα στην Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο 895 €

Τιμή σε μονόκλινο 1.195 €

Παιδική τιμή (μέχρι 12 ετών) 795 €

Σημείωση : Επιβάρυνση 30 € στην αναχώρηση 17 Αυγούστου ’19 .

Περιλαμβάνονται:

 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές καιμετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα και Βενετία –Ηγουμενίτσα/Πάτρα σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* & 4*.
 • Πρωινό καθημερινά (εκτός πλοίου).
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμματης εκδρομής.
 • Τοπικό ξεναγό στο Μουσείο του Λούβρου.
 • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.Α

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Βαπορέτο Βενετίας (15€).
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά. (Μιλάνο 2€, Στρασβούργο 2,5€,Τουρ 2,5€, Καέν 2,5€, Παρίσι 2,7€, Ανεμάς 1€).
 • Checkpoint 30€.

Σημείωση: Ξεναγήσεις και εκδρομές ενδέχεται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν

 

Print Friendly, PDF & Email