ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΟΥΜΒΡΙΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΗ ΤΟΣΚΑΝΗ – CINQUE TERRE ΛΙΜΝΕΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ 10ημ.

Δώρο 3 γεύματα και η κρουαζιέρα στην CinqueTerre

Περούτζια, Γκούμπιο, Σιένα, Μοντεκατίνι, Σαν Τζιιμιάνο, Λούκα, Πίζα, Φλωρεντία,CinqueTerre, Μιλάνο, Κόμο, Λάγκο Ματζόρε .

Αναχωρήσεις 

28 Ιουνίου’19

28 Ιουλίου ’19

13 Αυγούστου ΄19

20 Σεπτεμβρίου ’19

25 Οκτωβρίου ’19

 

1η μέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ – (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ – ΕΝ ΠΛΩ 

Συγκέντρωση και αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας (Ηγουμενίτσας). Επιβίβαση στοπλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι της Ανκόνα. Στον ελεύθεροχρόνο σας μπορείτε να διασκεδάσετε στους πολυτελείς χώρους αναψυχής του πλοίου.Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η μέρα:ΑΝΚΟΝΑ – KOYMΠIO – ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ

Άφιξη στην Ανκόνα και αναχώρησηγια το μεσαιωνικό χωρίο Γκούμπιο σημαντική Ρωμαϊκήαποικία με σημαντικά μνημεία όπως το Ρωμαϊκό θέατρο, το Παλάτι Τόρρε και τονΚαθεδρικό Ναό. Επόμενη επίσκεψη η πρωτεύουσα της Ούμβριας η Περούτζια. Στηνπεριήγησή μας στην Κόρσο Βανούτσι θα δούμε την Ρόκα Παολίνα, τα δαιδαλώδημεσαιωνικά στενά της πόλης και θα καταλήξουμε στην Πιάτσα Νοβέμπρε με την ΦοντάναΜατζόρε, τον Καθεδρικό Ναό του Σαν Λορέντζο και το μέγαρο των Πριόρι. Χρόνοςελεύθερος. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

3η μέρα:ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – AΣΙΖΗ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Ασίζη, γενέτειρα του Αγίου Φραγκίσκου, οοποίος ίδρυσε το θρησκευτικό τάγμα των Φραγκισκανών στην πόλη το 1208. Στηνπανοραμική μας περιήγηση θα δούμε την Πιάτσα ντελ Κομούνε, το Παλάτσο Κομουνάλε,την Βασιλική της Σάντα Κιάρα, και το Ντουόμο του Σαν Ραφίνο. Επιστροφή αργά τοαπόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η μέρα: ΠΕΡΟΥΤΖΙΑ – ΣΙΕΝΑ – ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ – ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Σιένα. Έντεκα δρόμοι οδηγούν στηνπανέμορφη κεντρική πλατεία Πιάτσα ντελ Κάμπο, όπου δεσπόζει το μεσαιωνικό Δημαρχείο.Στην περιήγησή μας στα γραφικά καλντερίμια της πόλης, θα θαυμάσουμε τα μεσαιωνικάαρχοντικά, τις εκκλησιές και τον Καθεδρικό Ναό, αφιερωμένο στην Κοίμηση της Θεοτόκου,ο οποίος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα έργα τέχνης σε ολόκληρη την Ιταλία. Στησυνέχεια θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό Σαν Τζιμινιάνο. Οι Ψηλοί αγέρωχοι πύργοι μαςκαλωσορίζουν από μακριά δίνοντας στο Σαν Τζιμινιάνο μια παραμυθένια όψη, σχεδόναπίστευτη. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στοΜοντεκατίνι Τέρμε, μία από τις πιο κομψές λουτροπόλεις της Ιταλίας. Δείπνο καιΔιανυκτέρευση.

5η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τη Φλωρεντία, τη γενέτειρα της ιταλικήςΑναγέννησης, πόλη της τέχνης και της αισθητικής, που έχει ανακηρυχτεί Μνημείο ΠαγκόσμιαςΠολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Στην πανοραμική ξενάγηση μας, θα δούμε την ΠιάτσαΣαν Τζιοβάνι με το Βαπτιστήριο του Αγίου Ιωάννη και τον αναγεννησιακό Καθεδρικό Ναό, τηΣάντα Μαρία Ντελ Φιόρε, με τον περίφημο τρούλο του Μπρουνελέσκι. Συνεχίζοντας, θακατέβουμε ως την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, που στολίζει το σιντριβάνι του Ποσειδώνα καιαντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου. Εδώ βρίσκεται το Παλάτσο Βέκιο,που στεγάζει σήμερα το Δημαρχείο της πόλης, και η Λότζα με αγάλματα σπουδαίωνΦλωρεντίνων γλυπτών. Συνεχίζουμε για την περίφημη Πινακοθήκη Ουφίτσι, (εξωτερικήεπίσκεψη) την ξακουστή και πολυφωτογραφημένη γέφυρα Πόντε Βέκιο με τα αμέτρητακοσμηματοπωλεία, και την Πιάτσα Ρεπούμπλικα, μία από τις κεντρικότερες πλατείες τηςΦλωρεντίας, με τη χαρακτηριστική αψίδα Αρκόνε και τα ιστορικά καφέ Gilli και Paszkowski.Χρόνος ελεύθερος για επίσκεψη στην αγορά του Σαν Λορέντζο ή επίσκεψη στο Παλάτσο Πίττι,την πολυτελή κατοικία των Μεδίκων. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο καιδιανυκτέρευση.

6η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ –  Κρουαζιέρα στα χωρία της CinqueTerre

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για μία μαγευτική κρουαζιέρα στα παραμυθένιαχωριά CinqueTerre που βρίσκονται σκαρφαλωμένα στα απόκρημνα βράχια της νότιαςάκρης της Ιταλικής Ριβιέρας στη Λιγουρική Θάλασσα. Η περιοχή είναι μία από τις πιοόμορφες της δυτικής Ιταλίας, και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco Μνημείο ΠαγκόσμιαςΠολιτιστικής Κληρονομιάς. Με κέντρο εξόρμησης την πόλη Λα Σπέτσια, θα επισκεφθούμετρία από τα μεσαιωνικά χωριά της, με πρώτη στάση στο Monterosso, τη Vernazza, πουείναι ίσως και το ωραιότερο χωριό και όπου θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μίαβόλτα στα όμορφα δρομάκια της και να καταλήξουμε στα ερείπια του κάστρου της με μίαθέα που κόβει την ανάσα. Τέλος θα επισκεφθούμε το Portovenere χτισμένο στην άκρη τηςιταλικής Ριβιέρας, πάνω σε μία βραχώδη χερσόνησο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στοξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

7η μέρα: ΜΟΝΤΕΚΑΤΙΝΙ – ΠΙΖΑ – ΛΟΥΚΑ – ΜΙΛΑΝΟ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για την ιστορική πόλη της Πίζας με τα μεσαιωνικάτείχη και τον ξακουστό Κεκλιμένο Πύργο της, καμπαναριό του Καθεδρικού Ναού της πόλης,που βρίσκονται μέσα στο «Πεδίο των Θαυμάτων», μαζί με το Βαπτιστήριο και το μνημειακόκοιμητήριο Κάμπο Σάντο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη μεσαιωνική Λούκα, γενέτειρατου Τζιάκομο Πουτσίνι. Στην εντός των τειχών περιήγησή μας στο ιστορικό κέντρο, θαδούμε μεταξύ άλλων τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου, το θέατρο Τζίλιο, την Πιάτσαντελ Μερκάτο και Ανφιτεάτρο. Αναχώρηση για την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας τοΜιλάνο. Άφιξη και πανοραμική περιήγηση. Θα δούμε το κάστρο των Σφόρτσα, πουχτίστηκε τον 15ο αιώνα, πάνω στα ερείπια ενός οχυρωματικού κτιρίου, από των ΦραγκίσκοΑ ́ Σφόρτσα, Δούκα του Μιλάνου, που κατά την διάρκεια του 16ου και 17ου αιώνα ήτανένα από τα μεγαλύτερα φρούρια στην Ευρώπη. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στηνΠιάτσα ντελ Ντουόμο που είναι η κεντρική πλατεία την πόλης και πήρε το όνομα της απότον επιβλητικό καθεδρικό ναό του Μιλάνου. Ο εντυπωσιακός Καθεδρικός του Μιλάνου(Ντουόμο ντι Μιλάνο) είναι η έδρα του αρχιεπίσκοπου της πόλης και θεωρείται ένας απότους σημαντικότερους Καθεδρικούς Ναός παγκοσμίως. Χρειάστηκαν 5 αιώνες για ναολοκληρωθεί η κατασκευή του και σήμερα είναι ο 5ος μεγαλύτερος Καθεδρικός Ναός στονκόσμο. Θα επισκεφθούμε την Γκαλερία Βιτόριο Εμανουέλε Β’, που πήρε το όνομα της απότον πρώτο βασιλιά της ενωμένης Ιταλίας. Το κτίριο αποτελείται από δύο γυάλινες θολωτέςστοές και συνδέει τις πλατείες Πιάτσα ντελ Ντουόμο με την Πιάτσα ντελα Σκάλα. Η ΌπεραΛα Σκάλα ή αλλιώς η Σκάλα του Μιλάνου, είναι ένα από τα πιο γνωστά θέατρα όπερας τουκόσμου και πήρε το όνομα της από την εκκλησία που βρισκόταν στην ίδια θέση, την ΑγίαΜαρία della Scala. Αργά το απόγευμα μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Διανυκτέρευση.

8η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΚΟΜΟ – ΛΑΓΚΟ ΜΑΤΖΟΡΕ 

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για τη μαγευτική λίμνη Κόμο, η φυσική ομορφιά της οποίας αποτέλεσε διαχρονική πηγή έμπνευσης για πολλούς συγγραφείς, ποιητές και συνθέτες, ενώ οι επώνυμοι απολαμβάνουν τη ζωή στις αριστοκρατικές βίλες τους. Θα επισκεφθούμε την πόλη του Κόμο που είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της Βορείου Ιταλίας και αποτελεί ένα πολυτελές προάστιο του Μιλάνου, που προσφέρει χαλάρωση και αναψυχή. Επόμενη επίσκεψη η λουλουδιασμένη Στρέζα, κομψό θέρετρο στη Λάγκο Ματζόρε (Μεγαλύτερη Λίμνη), όπου θα έχουμε την ευκαιρία για μια προαιρετική κρουαζιέρα στο νησάκι Ίζολα Μπέλα, με το εντυπωσιακό μπαρόκ παλάτι της αριστοκρατικής οικογένειας των Μπορομέι, και την Ίζολα ντέιΠεσκατόρι (Νησί των Ψαράδων). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

9η μέρα: ΜΙΛΑΝΟ – ΑΝΚΟΝ

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνα όπου θα επιβιβαστούμε στοπλοίο της επιστροφής. Τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους. Διανυκτέρευση εν πλω.

10η μέρα: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ (ΘΕΣ/ΝΙΚΗ) – ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ

Χαρείτε τις ανέσεις του σύγχρονου πλοίου έως την ώρα που θα φθάσουμε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας/Πάτρας. Αποβίβαση και μεταφορά στον τελικό προορισμό σας. ‘Άφιξη αργά το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη/Αθήνα.

Τιμή κατ άτομο σε δίκλινο 650 €

Τιμή σε μονόκλινο 790 €

Παιδικό ( μέχρι 12 ετών) 600 €

Περιλαμβάνονται:

 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές καιμετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια Πάτρα/Ηγουμενίτσα – Ανκόνα – Πάτρα/Ηγουμενίτσα σε4κλινες εσωτερικές καμπίνες με wc/ντουζ (ΑΒ4).
 • Διαμονήσεεπιλεγμέναξενοδοχεία 4*. ( Hotel Plaza Perugia, Hotel AduaMontecatini Terme, Holidau Inn Milano) ήπαρόμοια.
 • Πρωινό καθημερινά ( εκτός πλοίου ).
 • Τρία (3) δείπνα στο σύνολο στο ξενοδοχείο μας στο Μοντεκατίνι.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμματης εκδρομής
 • Εισιτήριο κρουαζιέρα στα χωρία της CinqueTerre.
 • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας.
 • Τοπικός ξεναγός στη Φλωρεντία
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φ.Π.ΑΔεν περιλαμβάνονται:
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται,
 • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Checkpoint (25€)
 • Δημοτικοί φόροι ξενοδοχείων το άτομο τη βραδιά (Μοντεκατίνι 1,4€, Περούτζια2€, Μιλάνο 2€).

Σημείωση: Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν.

 

 

Print Friendly, PDF & Email